Συνολικές προβολές σελίδας

Τετάρτη 11 Μαΐου 2011

Και η πίτα του ΟΣΔΕ ολάκερη και ο σκύλος χορτάτος PDF
ΚΑΥΤΑ ΘΕΜΑΤΑ | 10.05.2011-14:01 

ImageΣε μια ιδιότυπη συμφωνία που αφήνει πολλούς εκτεθειμένους για το θέμα των δηλώσεων ΟΣΔΕ, κατέληξαν το μεσημέρι της Τρίτης στα γραφεία της ΠΑΣΕΓΕΣ οι εκπρόσωποι των Ενώσεων και η διοίκηση της ΠΑΣΕΓΕΣ. Η «συμφωνία κυρίων» κάνει «φύλλο και φτερό» τους όρους του διαγωνισμού για την ανάληψη του έργου των δηλώσεων, καθώς προβλέπει την επιπλέον τιμολόγηση των αγροτών για τις δηλώσεις που έχουν μεταβολές που απαιτούν εργασίες χαρτογράφησης και γενικά παρουσιάζουν «ειδικό ενδιαφέρον».

Παράλληλα βέβαια, διασώζεται και η διαδικασία του διαγωνισμού, που προβλέπει τη οικονομική συνδρομή του δημοσίου στην όλη διαδικασία με 35 εκατ. ευρώ, λύση η οποία εξασφαλίζει την ΠΑΣΕΓΕΣ και τον Σύμβουλο Πληροφορικής που εμπλέκεται στο όλο θέμα, σε σχέση με την είσπραξη της προβλεπόμενης προμήθειας για την αντίστοιχη παροχή των γνωστών υπηρεσιών μηχανογραφικής υποστήριξης.   

Εν τω μεταξύ το αδιαχώρητο επικρατεί από τη Δευτέρα 9 Μαΐου στα γραφεία των Ενώσεων Αγροτικών Συνεταιρισμών όλης της χώρας που «πολιορκούνται» από τους παραγωγούς για την τακτοποίηση των ΟΣΔΕ, Μητρώου Αγροτών και δηλώσεων καλλιέργειας – εκτροφής προς τον ΕΛΓΑ. Η διαδικασία φέτος είναι τριπλή και οι χρόνοι εξυπηρέτησης των παραγωγών μεγαλύτεροι από κάθε άλλη χρονιά.

Χαρακτηριστικό της κατάστασης που επικρατεί είναι ότι την Τρίτη 10 Μαΐου στις 7.30 το πρωί είχε σχηματιστεί «ουρά» με αριθμούς προτεραιότητας 387 δικαιούχων έξω από τις κεντρικές εγκαταστάσεις της Ένωσης Ηρακλείου, ενώ την ίδια ώρα «υπό πολιορκία» βρίσκονταν και τα γραφεία των κατά τόπους υποκαταστημάτων και συνεταιρισμών της ΕΑΣ.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι πολλοί είναι οι παραγωγοί που δεν προλαβαίνουν σειρά προτεραιότητας ή δεν εξυπηρετούνται και πάνε τις επόμενες μέρες.

Στο μεταξύ, όλο και εντείνονται οι διαμαρτυρίες των παραγωγών για τα υψηλά ασφάλιστρα που καλούνται να προκαταβάλουν στον ΕΛΓΑ είτε τοις μετρητοίς, είτε με την υπογραφή εξουσιοδοτήσεων για να τα εισπράττει ο Οργανισμός από τους τραπεζικούς λογαριασμούς. Ορισμένοι μάλιστα λένε ότι δεν πρόκειται να πληρώσουν ούτε ευρώ, προειδοποιώντας ότι θα καταφύγουν στη Δικαιοσύνη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου